torsdag 5 januari 2012

Korta köerna till barn- och ungdomshabilitering samt psykiatri NU!

Autism, ADHD, Aspergers syndrom eller "bara" PI, proteinintolerans!?
Praktexemplet på hur positivt det fysiska och psykiska beteendet - som påverkats negativt av de opioida peptider som blir när individen inte kan bryta ned proteinerna i mjölk-, mjöl- och sojaprodukter - är Ethans, och andra barns, recovery from autism!

Korta köerna till barn- och ungdomshabilitering samt psykiatri NU!
 Se hur positivt Ethan's motoriska utförande (fysiska beteende) förändras både i armar och ben men framförallt i munnen inom loppet av tre veckor samtidigt som hans medvetande höjs till en nivå som heter duga från att ha varit helt bortkopplad på grund av dessa opioida peptider och deras morfinliknande effekt på nervsystemet! Kan det visas på ett bättre sätt att till och med träning genom rörelse (arbetsterapeut, logoped och sjukgymnast) kan bli ett minne blott och de terapeuter som sysslar med detta kan då fokusera på de barn som verkligen är i speciellt behov av rörelseträning - köerna till barn- och ungdomshabilitering samt till barn- och ungdomspsykiatrin kan kortas enormt snabbt och effektivt!

VAD väntar vi på!? Är vi rädda för att läkemedels- och livsmedelsindustrins enorma vinster kommer att störta hela samhället samman av detta eller VAD är det som gör att det tystas ned!?

Redan 1997 förde Dr Alexandra Richardsson ut budskapet om omega-3 och det goda behandlingsresultat det gav på bland annat sömn-, koncentrations-, läs- och skrivsvårigheter mm. VAD händer inom sjukvården!? Ingenting! Inte förrän läkemedelsindustrin kommer med sina "goda mediciner" för dessa barn och unga händer det något OCH de medicineras nu till den "milda grad" med den ena medicinen efter den andra! Redan som sexåring kan du få tre till sex medicintabletter om dagen... mycket lättare att svälja ned än lite omega- i dubbel dags dos samtidigt som du kan fortsätta ge ditt barn det som det blir sjukt av: maten med mjölk-, mjöl-, soja- samt mängder med socker i!!!

måndag 2 januari 2012

Avancerad barnmisshandel på grund av okunskap inom den svenska sjukvården

Värdens bästa skitvård
Barnen får inte vad de har rätt till; den bedömning och den behandling deras speciella behov kräver! På fem år går 67 000 barn ur skolan utan godkända betyg! Sverige gick från plats tre till plats nitton på några år, i läsförståelse! VAD hände med kosten och rörelsen under dessa år och de sju år innan de började skolan!?

Världens värsta skitvård utsätter våra barn och unga för risken att inte klara av skolan - de envisas med att utesluta bedömning och behandling av området känsel;

Avancerad barnmisshandel beror inte på skolan utan på sjukvårdens okunskap
Sjukvården tolkar barns och ungas beteendeavvikelser - där mer än 80% står för symptom på störningar inom området känsel (pga modern och billig kost i kombination med proteinintolerans samt inaktivitet) - som någon form av neuropsykiatrisk diagnos, som kan medicineras, och överlämnar sedan resten till skolan och media skyller allt på skolan! Vad skönt för sjukvården att, tillsammans med läkemedelsindustrin, slippa ta ansvar!

Den svenska sjukvården har för lite resurser - skolan behöver stöd av sjukvården
Så länge sjukvården inte inser att en fullgod känsel är minst lika viktig som en fullgod syn och hörsel för att barn och unga skall kunna lära sig läsa, skriva, räkna mm. - så länge kommer också våra barn och unga att ha det svårt för sig i skolan HUR mycket än lärarna kämpar! Snacka inte om föräldrarnas utbildningsnivå så länge vi inte har en fullgod utbildningsnivå inom den svenska sjukvården om hur brister och gifter i kosten, samt daglig brist på rörelseaktivitet, bland annat kan påverka barns och ungas förmåga till känsel! Andra kunskaper om dessa gifters inverkan på beteenden, som leder till olika diagnoser, borde lyftas fram i ljuset NU!

Enorma samhällskostnader på grund av sjukvården sviker barns speciella behov
Barn och unga som hamnar i utanförskap, som inte tillhör samhällets gemenskap, kostar samhället 150 miljarder enligt Ingvar Nilsson, nationalekonom - 13 000 barn i varje årskull får en destruktiv resa mot detta utanförskap! Och det kostar samhället 10-15 miljoner per barn (35 min in på Världens bästa skitskola)...

Jenny Telander, från Folkhälsoinstitutet, som forskar inom ämnet VAD som händer med dem som hamnar i utanförskap, berättar att de här individerna ligger i riskzonen för att få bland annat cancer, hjärt-kärlsjukdomar, arbetslöshet...

Kontentan av sjukvårdens okunskap om orsak till de symptom, beteendeavvikelser, som beror på störningar inom området känsel (som i sin tur oftast beror på proteinintolerans och överkonsumtion av socker-, mjöl-, mjölk- och sojaprodukter) och hur man hjälper dessa barn och unga att bli friskare kostar samhället enorma mängder pengar!

150 miljarder plus kostnader för medicinering och mer sjukvård pga okunskap!?
Kontentan av sjukvårdens okunskap leder till att samhället betalar enorma summor för att barn och unga inte fick vad de behövde; tidig bedömning och behandling av området känsel - vilket torde vara en en lika stor rättighet som att få bedömning och behandling av området syn och hörsel! Samtidigt läggs hela bördan på skolan - vad skönt för sjukvården att slippa ta ansvar!


Okunskap eller illvilja!?
Är det okunskap eller är det en ovilja att erkänna att proteinintolerans, andra gifter och brister leder till symptom som kan hävas med hjälp av den anpassade kosten och rörelsen!?
Kommer det fram att många av dessa symptom kan hävas med hjälp av den anpassade kosten och den anpassade rörelsen så kommer läkemedelsindustrin, helt klart, att förlora de enorma vinster som de har förutsatt att de skall göra! Deras vinster kommer att sjunka drastiskt och frågan är OM de godtar detta utan strid!?

VAD beror ADHD på!?

Märkligt! Inte ett ljud om kosten!?
I Sydsvenskan skriver man att "Adhd uppstår i ett komplicerat samspel mellan arv och miljö. Intensiv forskning pågår för att hitta samband och orsaker. Här är några tänkbara förklaringar till att barn och ungdomar får adhd" och anger sedan fem olika orsaker, möjligheter till vad som kan orsaka ADHD:

1. Genetik, ärftlighet. Cirka 75 procent av orsakerna till adhd förklaras med genetiska förändringar i hjärnan - låt mig påpeka att proteinintolerans kan vara genetiskt och att denna kan vara en av de bidragande orsakerna till att individens nervsystem påverkas och orsakar avvikande beteenden ! Och vid en proteinintolerans kan vi, med största sannolikhet, få "trasiga gener"!

2. Kemikalier. Det finns rapporter om blyförgiftade befolkningar där det har varit vanligare med koncentrationssvårigheter. Studier på dräktiga möss och råttor som utsätts för gifter har visat att deras avkommor får sämre motorik och beteendestörningar - låt mig påpeka att vi redan vet, genom studier och forskning, att kvicksilver, flamskyddsmedel, bekämpningsmedel, färgämnen, socker, andra smakförstärkare mm. ger beteendestörningar; avvikande beteenden!

3. Försenad utveckling - låt mig påpeka att en försenad utveckling kan bero på de gifter (punkt 1. och punkt 2.) samt de brister (omega-3, vitaminer, mineraler etc.) som vi i dag utsätter våra barn och unga för!

4. Skillnader i vård och samhälle. Andelen barn och ungdomar med adhd-diagnoser varierar stort mellan länder - låt mig fundera över HUR många procent av barnen som lever inom The Blue Zones, och i andra länder där man inte har mjölk- och mjöl- samt sojaprodukter som "nationalrätt", som har ADHD eller liknande symptom som härrör till neuropsykiatriska diagnoser!?

5. Påverkan i fosterstadiet - låt mig påpeka att inte enbart virusinfektioner utan även en kost som inte ger barnet den biokemiska balans som är nödvändig för att barnets nervsystem, och därmed beteenden, skall fungera normalt, kan påverka barnet under fosterstadiet!

Andra riskfaktorer är om mamman utsätts för hög stress när hon är gravid- antioxidanter kan vara "ett nödvändigt ont" i vår stressiga tid; inte enbart stress, av mycket att göra, utan stress i en kropp som utsätts för gifter och brister som den i egentlig mening inte är rustad för att ta hand om och bryta ned!


VAD beror ADHD på!?  - skall vi fortsätta förneka kostens betydelse för Friskare barn och unga NU!?