onsdag 6 april 2011

GalaXyBloggen.se: LCHF - Shirataki Nudlar

På denna blogg kan du finna recept på t.ex. nudlar gjorda på jamsrot - jamsrot är något som fattas oss i norden, något som gör oss mer välmående, framförallt oss kvinnor i samband med PMS och övergångsålder!

GalaXyBloggen.se: LCHF - Shirataki Nudlar

tisdag 5 april 2011

Schizofreni måste botas i tid!

På Viskas hemsida skriver man i dag om framtidens läkemedel för de som fått diagnosen schizofreni - samtidigt som man "glömmer" de viktiga byggstenarna till en friskare kropp - kosten, beröringen, tillhörigheten och rörelsen. En sjuk kropp är oftast en signal på att det fattas den något!

Daglig stimulering utvecklar
I dag vet vi att en kropp kan bli sjuk av för lite, daglig stimulering - stimulering i form av beröring (Om du inte rör mig så dör jag, av Ylva Ellneby och Lugn och beröring av Dr Kerstin Uvnäs Moberg), stimulering i form av kost (Du blir vad du äter av Anna Skipper och Sockerbomben av Bitten Jonsson samt Maten och folksjukdomarna av Staffan Lindeberg), stimulering i form av rörelse (Sinnenas samspel av Jean Ayres, Sensomotorisk träning av Dr Tore Duvner, Bunkeflomodellen) etc.

Nedsatt stimulering hämmar
och vi vet att OM vi sätter in några individer i var sitt litet rum utan större möjligheter att röra sig, utan ljus och utan ljud samt utan kontakt med omvärlden så börjar de ganska så snart utveckla olika former av avvikande beteenden. Vi vet också att en individ som får gå på stimulatia i form av morfin, alkohol eller andra droger utvecklar speciella beteende och blir frånvarande... vi vet att kroppen behöver viss stimulering genom kosten för att må så bra som möjligt.

Viktigt att behandla schizofreni tidigt
Trots de kunskaper som finns om den dagliga stimuleringens betydelse (kost, kosttillskott, beröring och rörelse) förespråkar man, på den nämnda kongressen som nyligen ägde rum, läkemedel till personer med schizofreni - inte ett ord om att man först bör pröva vad man redan vet, möjligen använda sig av medicineringen i det akuta skedet!

Det enda goda de säger är att det är viktigt att behandla schizofreni tidigt för att inte symptomen skall försämras och för att man inte skall få en kognitiv nedsättning! Jag menar att man på ett mycket tidigt stadium, innan individen hunnit utveckla allt för svåra symptom bör förändra kosten, ta till vissa kosttillkott och vara mån om den dagliga beröringen, umgänget och rörelsen - allt för att förebygga att individen utvecklar schizofreni!

För mig känns det skrämmande att man inte nämner ett ord om kostens och kosttillskottens betydelse för ett tidigt läkande samtidigt som jag undrar vart vi är på väg - till läkemedels- och livsmedelsindustrins fördel och människans och dess utvecklings nackdel!

Anpassad kost
Känt är att en anpassad kost - där man utesluter mjölk-, mjöl- och sojaprodukter, i kombination med kosttillskott och anpassad stimulering - har en mycket positiv effekt på personer med avvikande beteenden som bland annat kan diagnostiseras som schizofreni. Man bör utesluta mjölk-, mjöl- och sojaprodukter i minst tre, helst sex, månader för att ge kroppens alla celler möjligheter att tillfriskna. Samtidigt bör man tillse att den får de kosttillskott som den är i behov av - behov som bland annat uppstår genom att tarmen kommer i obalans, den blir irriterad och läcker, samtidigt som den kost vi i dag äter har brister och gifter som den inte hade för en sisådär fyrtio till sextio år sedan!

Avvikande beteende av mjölk-, mjöl- och sojaprodukter kan ge diagnosen schizofreni
Om man har svårigheter bryta ned proteinerna i mjölk, mjöl och soja har man en så kallad proteinintolerans. Proteinintolerans påverkar oftast tarmens funktion, man får en tarm som är irriterad, en så kallad irriterad tarm. Tarmen får då svårt ta upp de näringsämnen den bör ta upp samtidigt som den läcker ut ämnen som den inte bör läcka ut, en så kallad läckande tarm.

Kosttillskott i form av vitaminer och mineraler samt tarmbakterier och omega-3
Av vikt är att du, samtidigt som du tar bort mjölk-, mjöl- och sojaprodukter till 100% även ger de kosttillskott som kan hjälpa kroppen tillfriskna snabbare;

Vitaminer och mineraler kan du få i dig genom att ta Dr Dunchbach Vitamineraler, dagligen, i ett glas juice eller möjligen Proviva - men Proviva innehåller onödigt mycket socker OCH eftersom man skall försöka hålla sig undan från det processade, vita, sockret, så mycket det bara går så bör man försöka hitta något annat! I boken Kärnfrisk familj som är skriven av en dansk familj men numera finns översatt till svenska och boken Sockerbombern i din hjärna av Bitten Jonsson.

Antioxidanter kan behövas om du bor i en kropp som är stressad - den kan bli stressad av att den har svårigheter bryta ned maten, likt den blir stressad av alkohol eller andra droger och när den försöker avgifta sig från dessa gifter går man in i ångest... Av vikt är att ge den stressade krppen ett bredspektrum av antioxidanter vilket du kan få genom IMS Nutritions Bredspektrum Antioxidanter och Dr P-A Öckermans Bredspektrum Antioxidanter. Det är aldrig bra ta antioxidanter var och en för sig själv, bredspektra skall vara bättre - läs gärna Dr Per-Arne Öckermans bok Den Nya Medicinen.

Kalk kan du ge din kropp om den är stressad - eftersom en stressad kropp oftast är sur. Det gäller att försöka komma i balans så snabbt som möjligt! Kalken kan hjälpa dig.

Omega-3 behöver du dubbel dagsdos av i minst tre, helst sex månader - redan för många år sedan fanns forskning som visade att en av de bidragande orsakerna till schizofreni kan vara brist på omega-3.
En av orsakerna till att vi har brist på omega-3 i vår kost i dag är att vi föder upp våra djur på kraftfoder - tar du ett ägg från en höna i Grekland har det oftast enorma mängder mer av omega-3 än vad den svenska hönans ägg har!
Blir mängden omega-6 tio gånger större än omega-3 anses det innebära en hälsorisk. Man har även visat, genom forskning, att brist på omega-3 kan utveckla läs- och skrivsvårigheter, depression, inflammatoriska tillstånd mm.

Tarmbakterier inför varje måltid, tarmbakterier som kan hjälpa dig bryta ned maten, tarmbakterier som behövs i en tarm som är obalanserad är av vikt eftersom tarmen står för en 70-80% av ditt immunförsvar! Tarmbakterier finns i välsorterade hälsokostaffärer och hos privata terapeuter. Den bästa av dem alla torde vara den som även hjälper till bryta ned proteinerna i mjölk och mjöl om du råkar få i dig av detta eller när du vet om att nu kommer jag inte att kunna undvika detta - men glöm inte bort vilken negativ effekt dessa proteiner har på din kropp.

Här kan du läsa mer om de avvikande beteenden som uppstår vid en proteinintolerans samt mycket om den forskning som stärker mina påståenden.

Här kan du läsa mer om proteinintolerans och här kan du komma in på en blogg som är mycket detaljerad inom området.

Här kan du hitta boken som Dr Öckerman skrivit om antioxidanter.

Här kan du köpa kalk och kallpressad linfröolja.

Här kan du läsa om den artikel på Viska som orsakade dagens skriverier från mig.


måndag 4 april 2011

Somaliske barn med autisme kartlegges (Sverige)

På Saras Verden kan du läsa lite om den artikel som via DN berättar för oss att forskarna undrar över varför barn från Somalia lättare får autism än svenska barn - en av orskaerna skulle ju kunna vara att de, med största sannolikhet, inte har de enzymer som många av oss nordbor kan ha ärvt med oss, nämligen de enzymer som hjälper till med att bryta ned proteinerna i bland annat mjölk- och mjölprodukter.

Bland annat norska läkare, Dr Karl Reichelt, har visat sambandet mellan autism och de opioida peptider som bildas, i stället för de aminosyror som skulle ha bildats, vid avsaknad av dessa enzymer. Följden blir en morfinliknande effekt på nervsystemet - där området känsel drabbas hårt;

barnet får störningar i form av en över- eller underkänslighet för stimuli via de områden som vi känner in oss själva och vår omvärld med, nämligen stimuli via berörings-, balans- samt led- och muskelsinnet men även stimuli via ljus, ljud, lukt och smak kan störas. Följden blir att barnet inte fungerar och reagerar som andra barn gör och de har svårt delta i livets dagliga aktiviteter och relationer - beroende av störningens utbredning och intensitet har de mer eller mindre svårigheter. Vid en kostomläggning kan barnet bli betydligt friskare inom loppet av några veckor; se filmen om Ethan, där du även finner andra filmer som bekräftar "Recovery from autism";
http://www.youtube.com/watch?v=aEw0Y5LJ6vg&NR=1

Och här når du Saras Verden;

Somaliske barn med autisme kartlegges (Sverige)

Man kan bli frisk från sin ätstörning – Metro

Ätstörning är en flagga för att man på bäst möjliga sätt försöker få balans i en obalans - således en form av självmedicinering.

Vägen till att bli frisk handlar således inte i första hand om tvångsmatning eller viktreducering – utan om att hjälpa den sjuka att få ordning på det inre kaoset. Det inre kaoset kan man få ordning på med hjälp av stimulering - stimulering kan man få genom en dagligt individuellt anpassad kost och rörelse!

I dag vet vi, genom forskning, att bl.a. vita produkter såsom socker, mjölk-, mjöl- och sojaprodukter kan störa mättnadskänslan för de individer som är sockeröverkänsliga och för de individer som har en proteinintolerans mot bl.a. mjölk, mjöl och soja - den anpassade kosten hjälper dem få en annan känsla för hunger och mättnad samt för sin kropp! Läs mer om detta på bland annat Norsk Protein Intoleranse Forenings hemsida, http://www.npif.no och på http://www.mamut.net/biomatrixph/subdet15.htm

Man kan bli frisk från sin ätstörning – Metro