måndag 18 augusti 2008

Fetma och finmotorik



Finmotorisk nedsatt förmåga kan vara en följd av brister och gifter
Att de brister (för lite rörelse, för lite Omega 3) och gifter (opioida peptider, socker, smakförstärkare, färgämnen, ämnen från plaster etc.) som vi idag utsätter våra barn för kan påverka både motorik och fetma torde inte vara svårt att samla ihop fakta om via nätet - men det tar sin tid och kräver sin man!
I insamlat material, som videodokumenterats av filmpraksis.no har npif.no visat att många av de barn och ungdomar som lade om till en mjölk- och mjölfri diet (för att slippa de för dem giftiga opioida peptiderna) gick ner radikalt under de första månaderna!

Ibland kan forskningen komma fram till de mest konstiga lösningar på grundproblematiken till själva problemet:

Fetma finmotorik - Google-sökning

Omega 3 i dubbel dagsdos

Omega 3 i dubbel dos i inledningsfasen
OM Du har en påtalad risk för att ligga i den grupp som fått i Dig för lite/kunnat ta till vara av/på Omega 3 bör Du ta MINST dubbel dagsdos av Omega 3 alternativt morEPA - eftersom det är bristen på Omega 3 som ökar i vårt land! Brist på Omega 6 behöver vi med största sannolikhet inte oroa oss för eftersom vårt odlade kött, vår fisk och våra höns är uppfödda på kraftfoder. Kraftfoder är en av de stora bovarna till att vi får brist på Omega 3!

Symptom vid brist på Omega 3
Symptom vid brist på Omega 3 kan vara allt i från darrhänthet, nedsatt finmotorisk förmåga (fingrar/hand-, mun-, ögon- och/eller öronmotorik), koncentrationssvårigheter, trötthet, sömnsvårigheter, ADHD och/eller Autism (men oftast även förknippat med andra brister och gifter), depression, psykos oc/eller schizofreni samt värk i muskler och leder och andra inflammatoriska tillstånd - eftersom Omega 3 är inflammatoriskt hämmande!

Inte farligt med dubbel dagsdos
I inledningsfasen, minst tre månader, tar Du dubbel dagsdos för att fylla på de depåer som kroppen behöver för att fungera optimalt.
Farligheten finns OM Du äter blodförtunnande mediciner - dä bör Du avväga med läkaren (eller Dig själv) om Du kanske skall välja det ena (exempelvis Varan) eller det andra; Omega 3!

Lyckoorganisationen Charity

En lyckoorganisation - ja, det kanske är det vi behöver!
Jag läste i gårdagens tidining om denna lyckoorganisation och vad vi skall fokusera på för att bli lyckliga och sprida lycka.

Orförande, Ludvig Lindström (som dessvärre ser lite argt olycklig ut på det kort som visas på hans blogg), srkiver om att han skall börja äta kött igen - odlat kött!

Norge först!
Norge först, igen! Precis som med PI (proteinintolerans). Märkligt. Men det låter bra att vi på detta sett kan få ned växthuseffekten en hel del... Men blir det samma goda näring som i vilt- och kravkött? Ingen brist på Omega 3 eller andra viktiga vitamineraler för att vi, människan, skall kunna fungera så optimalt som möjligt och inte, som nu, att en del av oss blir sjuka p.g.a. de brister och gifter vi omedvetet får i oss!?

Sjukförsäkring eller inte - vill vi ha det som i USA?

Sjukförsäkring - skall den vara självklar varje medborgare som föds?
En tidigare nära vän till mig hävdade, som många andra, att var och en får ta sitt ansvar och ta sig en sjukförsäkring. Det skall inte vara en självklar rättighet som ingår i systemet. Jag hävdar fortfarande, och än mer sedan jag läst och hört om de undersökningar/studier som gjorts i vårt föregångsland USA, att alla skall ha samma rätt till sjukförsäkring och att det skall ingå i systemet - således att jag gärna betalar skatt för att alla skall ha samma möjlighet!

47 miljoner saknar sjukförsäkring!
Det är svårt att tro det men hela 47 miljoner invånare i USA saknar sjukförsäkring. En värre är att en tredjedel av dessa har, enligt en ny stor studie, ett allvarligt kroniskt sjukdomstillstånd som diabetes eller högt blodtryck.

Alla dessa människor har dock rätt till akutvård, om de exempelvis får en hjärtinfarkt eller hjärnblödning/stroke, men de har inte rätt till den förebyggande vården eftersom de inte har någon försäkring!
Forskarna tror dessutom att mörkertalet kan vara större eftersom det bara är de som en gång har diagnostiserats som är inkluderade i studien.

Hur invånarna i USA ska få en bättre sjukförsäkring är en av de stora frågorna
Inför årets presidentval är en av de stora frågorna HUR invånarna i USA skall få en bättre sjukförsäkring - borde de kanske titta på hur Sverige har löst det problemet?

Var tredje oförsäkrad är kroniskt sjuk - Google-sökning