fredag 12 oktober 2007

ADHD, Autism, autoimmuna sjukdomar - maten och folksjukdomarna





Maten och folksjukdomarna
Jag har berättat om det förut, på min Blogg, otaliga gånger, på olika sätt;
förändring av kosten kan förändra det fysiska och psykiska beteendet - beteenden som vi idag sätter namn på i form av olika diagnoser... diagnoser som således skulle kunna förändras genom en förändring av kosten!

Genom att minska ned på sockerkonsumtionen och förtäring av drycker, godis och annat som innehåller smakförstärkare och färgämnen samt välja bort allt vad mjölk- och mjölprodukter heter (gärna även soja eftersom även det kan störa utvecklingen vid en proteinintolerans), under en tid på tre till sex månader för att känna efter;

blev jag piggare? mår jag bättre? har min koncentrationsförmåga/avledbarhet ökat? mina utbrott minskat? min ilska minskat? mitt sug efter mat minskat/ökat? min muskel-, led- och/eller huvudvärk avtagit, migränen vart tog den vägen? min ljudöverkänslighet? min tinnitus? min trötthet? min darrighet? o.s.v.

Om Du söker på proteinintolerans på Google hittar Du två länkar, de översta, till bra sidor om detta ämne;

Marketeur International

Hittar Du fler bra sidor får Du gärna höra av Dig eftersom det är bra om vi kan ge och ta av varandras erfarenheter/kunskaper i vår strävan att bli "Den självläkande människan" (Läs också boken med det namnet, en bok som Sanna Ehdin skrivit; hon är mångsidig och oerhört påläst i ämnet, den finns i pocketformat!).

I dessa "medcinskt inriktade tider" kan det vara bra att satsa på sig själv, vara sin egen vetenskapsman och prova sig fram; hur kan jag/mitt barn må bättre?

ADHD, Autism, autoimmuna sjukdomar - maten och folksjukdomarna

Maten och folksjukdomarna
Jag har berättat om det förut, på min Blogg, otaliga gånger, på olika sätt;
förändring av kosten kan förändra det fysiska och psykiska beteendet - beteenden som vi idag sätter namn på i form av olika diagnoser... diagnoser som således skulle kunna förändras genom en förändring av kosten!

Genom att minska ned på sockerkonsumtionen och förtäring av drycker, godis och annat som innehåller smakförstärkare och färgämnen samt välja bort allt vad mjölk- och mjölprodukter heter (gärna även soja eftersom även det kan störa utvecklingen vid en proteinintolerans), under en tid på tre till sex månader för att känna efter;

blev jag piggare? mår jag bättre? har min koncentrationsförmåga/avledbarhet ökat? mina utbrott minskat? min ilska minskat? mitt sug efter mat minskat/ökat? min muskel-, led- och/eller huvudvärk avtagit, migränen vart tog den vägen? min ljudöverkänslighet? min tinnitus? o.s.v.

Om Du söker på proteinintolerans på Google hittar Du två länkar, de översta, till bra sidor om detta ämne;

Marketeur International

Hittar Du fler bra sidor får Du gärna höra av Dig eftersom det är bra om vi kan ge och ta av varnadras erfarenheter/kunskaper i vår strävan att bli "Den självläkande människan" (Läs också boken med det namnet, en bok som Sanna Ehdin skrivit och hon är mångsidig och oerhört påläst i ämnet!). I dessa "medinskt inriktade tider" kan det vara bra att satsa på sig själv, vara sin egen vetenskapsman och prova sig fram; hur kan jag/mitt barn må bättre?

onsdag 10 oktober 2007

DAMP, ADHD, dyslexi, Schizofreni och "Fiskfettsyror och hjärnan"

Brist på fettsyror kan vara en av de bakomliggande orsakerna till DAMP, ADHD, läs- och skrivsvårigheter, schizofreni m.m.
Blir Du nyfiken och vill förkovra/skola Dig lite mer i ämnet, läs "under denna länken;"

Fiskfettsyror och hjärnan (1)

I kombination med proteinintolerans eller andra gifter (färgämnen, smakförstärkare, kvicksilver etc.) kan det naturligtvis påverka hjärnans utveckling, och därmed vårt beteende, än mer negativt!

tisdag 9 oktober 2007

Autism av proteinintolerans - eller något annat neuropsykiatrisk funktionshinder



Ett bra formulär att fylla i för att se om Du blir "sjuk" av den mat Du äter

- men jag säger inte att Du bör gå till just denna terapeut för att få hjälp;

det finns fler terapeuter, över hela landet, som kan stötta Dig och Ditt barn i erat nya liv;

en förändrad kost kan kräva coachning från erfaren terpeut.

autism proteinintolerans - Google-sökning - gjorde något litet fel, men gå in här och längst ned på sidan 1 finner Du en länk till detta formulär!

ADHD och Autism av Proteinintolerans



Varje dag kan vi lära oss något nytt!

Mina erfarenheter, som jag byggt upp i gott samarbete med min kollega, av att arbeta med de små microrörelserna, de rörelser som är snabba och precisa och krävs för att utveckla en automatisering i bl.a. sittandet, skrivandet, läsandet, skärandet m.m. har visat oss ända fram till att de kan påverkas negativt av att vi äter produkter som vi har svårigheter att bryta ned. Det leder till perceptionsstörningar som med ett enklare ord kan kallas känselstörningar eftersom det handlar om de områden som vi känner in oss själva och vår omvärld med!

Sådana produkter kan vara mjölk, mjöl och soja - mjölkintolerans, mjölintolerans och sojaintolerans. Andra produkter som kan inverka negativt på de små microrörelserna är andra gifter såsom färgämnen, smakförstärkare, kvicksilver, socker m.m.

En störning, av dessa gifter, på nervsystemet påverkar inte endast motoriken och förmågan att känna in den egna rörelsen negativt utan även förmågan att känna in balans och beröring samt ljus, ljud, lukt och smak kan påverkas negativt!

Dessa störningar leder till att vi får en över- eller underkänslighet för stimuli via led- och muskel-, balans- och beröringssinnet samt via ljus, ljud, lukt och smak påverkar utvecklingen av det fysiska och psykiska beteendet negativt! Vi utvecklar beteenden som avviker från barn och ungdomar i samma ålder som oss själva; beteenden som vi idag sätter namn på i form av diagnoser. De flesta diagnostiseras som Neuropsykitriska Funktionshinder.

Proteinintolerans

Omega 3 kan bota dyslexi och ADHD



Eftersom några av mina läsare har haft svårt finna artiklar, studier m.m. om Omega 3 och dess positiva inverkan på neuropsykiatriska funktionshinder så kan jag bidra med en länk, till att börja med!
Det lär bli fler eftersom jag nu kommit på hur man gör!

Aftonbladet: Fiskolja kan bota dyslexi och ADHD
GLÖM INTE att även gifter, såsom socker, färgämnen, smakämnen, opioida peptider (mjölk- och mjölintolerans) kan bidra till störningar på nervsystemet i Din kropp! Störningar på perceptionen, varseblivningen, som med ett enklare ord kan benämnas känselstörningar!

Läs- och skrivsvårigheter - Nya orsaker till dyslexi

Forskare har kommit fram till att den största orsaken till dyslexi, läs- och skrivsvårigheter, kan vara en störning i varseblivningen!

Det är skönt att de börjar närma sig och att bli lite bekräftad;

våra kunskaper, som vi föreläser om, om att störningar i varseblivning, perceptionsstörningar kan leda till bl.a. dyslexi, läs- och skrivsvårigheter är en av anledningarna till att vi har öppnat ett Nätverk för Sensomotorik! Just nu tycks det fungera bäst på blogg.aftonbladet.se - men vi ser fram mot att blogspot skall kunna ta sig högre pp på sökning via Googles! Då går vi över hit!

Tillsammans blir vi starka och kan föra ut budskapet
Vårat sätt att arbeta, vår metod, går att jämställa med andra sensomotoriska metoder;
vi menar att vi alla arbetar med likartade metoder men ibland sätter vi inte samma ord på det vi gör samt ser det från en annan synvinkel - och det är av största vikt att vi som arbetar med sensomotorik samlas och ger och tar av varandras kunskaper - allt för att utveckla bemötandet och för att ge våra barn och ungdomar möjligheter bli förstådda och bemötta på ett bättre sett än vad många av dem i dag blir!

Det är inte meningen att vi skall trampa varandra på tårna utan se varandra och arbeta för att ta och ge av varandras kunskaper - kunskaper som i allt för många år har blivit undanskuffade och nedtystade - allt för att utveckla ett bättre tidigt bemötande av våra barn och ungdomar!

Min kollega och jag menar att det är minst lika viktigt att upptäcka känselstörningar som att upptäcka syn- och hörselstörningar, på ett så tidigt stadium som möjligt OCH att en grundlig sensomotorisk bedömning skall ligga till grund för de individuellt anpassade åtgärderna i form av fysisk och psykisk kompensation, stimulering, kosttillskott och anpassad kost!

Åtgärderna måste provas ut, följas upp och anpassas, kontinuerligt - en långt mer samhällsekonomiskt besparande åtgärd än vad som väntar OM vi inte bemöter dessa känselstörningar/störning i varseblivning i tid; psyk-, social- och/eller kriminalvård!

Genom våra beprövade erfarenheter har vi utvecklat våra kunskaper om olika störningar i varseblivning; ett enklare namn är känselstörningar eftersom det handlar om de sinnen som vi känner in oss själva och vår omvärld med. Våra erfarenheter har lett till att vi utvecklat en metod och som i sig har givit ett sådant gott behandlingsresultat att vi ej kunnat gå tillbaka till de mer traditionella metoderna, som vi använde i vårat arbete på Barn- och ungdomshabiliteringen.

Anmäl Dig till vårat Nätverk för Sensomotorik (som, just nu, fungerar bäst på blogg.aftonbladet.se) - där vi idag för en dialog samt har visioner om seminarium som skall sprida kunskaper som leder till ett bättre bemötande av våra barn och ungdomar med läs- och skrivsvårigheter och andra sensomotoriska störningar - störningar som vi idag sätter namn på, diagnostiserar, som Neuropsykiatriska Funktionshinder!

NyMedicin: Nya orsaker till dyslexi